Címlap Bemutatkozás Gasztronómia

Gasztronómia

Krumplis túrós lepény kemencében

Hozzávalók:
1,5 kg liszt
3 dl tej
2 dkg élesztő
cukor
1 tojás
3-4 tojássárgája
10 dkg margarin
1 kg burgonya
2 dl tejföl
25-30 dkg túró

őrölt fahéj

Először a kelt tésztát állítjuk össze. 1 dl langyos tejjel, egy kanál cukorral, 2 dkg élesztővel és 3 evőkanálnyi liszttel kovászt készítünk. 2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverünk, majd hozzáöntünk 2 dl langyos tejet. 1,5 kg lisztet megszitálunk, hozzáadjuk a kovászt és a tejes keveréket. Addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz a tészta, majd hozzáöntünk 6 dkg olvasztott margarint, s azzal szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen megkelesztjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. 1 kg burgonyát megfőzünk, megtisztítunk és áttörünk. Miután kihűlt, elkeverjük 2 dl tejföllel, 1 tojással, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 25-30 dkg túróval. A megkelt tésztát elnyújtjuk egy (margarinnal kikent) tepsi aljában, ráöntjük a tölteléket, és rászórjuk az összekevert cukrozott őrölt fahéjat. - lehetőség szerint kemencében – megsütjük. Sütés után szeletekre vágjuk és a tészta alját olvasztott margarinnal be kenjük.

Cserépváraljai húsleves

Hozzávalók:

1 db csirke
200 g sertéscomb
120 g vegyes zöldség
120 g gomba
10 g fokhagyma
4 adag lángostészta
ízlés szerint só, szemes bors, szerecsendió

Elkészítés:

A húsokból, zöldségekből jó fűszeres húslevest készítünk. A főtt húsokat és zöldségeket feldarabolva cserépkorsókba tesszük. Rámerjük a levest, majd a cserépkorsók száját nyers lángostésztával lefedjük. Forró sütőben megsütjük.

Nyári táboroztatás Cserépváralján


Névnap
Ma 2017. szeptember 23., szombat, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.
English French German Italian Russian Spanish Hungarian
Hirdetések
Kiemelt weblapok:
IT-NAV Hungary
Honlapszerkesztés Weblapkészítés, akár díjmentesen is! Kereső marketing, tárhely, tejleskörű szolgáltatás!
Google PageRank